Overijse Sport 2017-2018

Gooi alle excuses maar overboord want vanaf september kan opnieuw elke Overijsenaar sporten!

     

Na het succes van vorig jaar met meer dan 250 deelnemers lanceert Sporeo een 2de reeks van “Overijse Sport”. Dit jaar heeft Sporeo 11 sportieve initiatiereeksen voor volwassenen in zijn aanbod opgenomen. Beginnende sporters maar ook gewoon mensen eens iets nieuws willen proberen, kunnen inschrijven voor deze korte lessenreeksen.

Overijse Nordic Walkt, Padeltennist, Badmintont, Tennist, Kickbokst, Duikt, doet aan Movnat, Hockey’t, doet aan Pilates, Piloxing en… Aquajogging

Klik hier voor het volledige programma OverijseSport 2017-2018. Voor de eerste reeksen kan je hier inschrijven vanaf 1 juli. Je dient je eenmalig te registreren in onze webwinkel, daarna schrijf je in voor de gewenste activiteit, je ontvangt daarna een bevestigingsmailtje met de betalingsgegevens.

Sporeo werkt voor het sportaanbod zeer nauw samen met de sportclubs uit Overijse.

Overijse Sport…er beweegt iets in Overijse!

Nieuw inschrijvingssysteem voor sportactiviteiten en vrije tijd

De gemeente Overijse lanceert een nieuw inschrijvingssysteem voor sport en vrije tijd. Iedereen kan zich vanaf nu online registreren voor deelname aan activiteiten via www.overijse.be/webwinkel. O.a. de inschrijvingen voor speelpleinen, IBO, sportkampen en vele andere activiteiten zullen in de toekomst via dit systeem verlopen.

 Maak nu al je profiel aan: hoe ga je te werk?

  1. Surf naar www.overijse.be/webwinkel
  2. Maak éénmalig een profiel aan voor het gezinshoofd
  3. Voeg je kinderen toe en hun medische informatie (opgepast: je hebt hiervoor éénmalig hun rijksregisternummer nodig!)
  4. Maak vervolgens een keuze uit de verschillende vrijetijdsactiviteiten die de gemeente aanbiedt.

Ook als je kind in het verleden naar een sportkamp, speelpleinwerking of het IBO is gekomen, dien je eenmalig een profiel aan te maken en de contact- en medische informatie van je kind (eren) te vervolledigen.

Vanaf dinsdag 18 april is het ook mogelijk om jullie kinderen in te schrijven voor de gemeentelijke sportkampen tijdens de zomer, de themakampen en het Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) in het vrijetijdscentrum Kamp Kwadraat gedurende de laatste twee weken van de zomer. Op 1 juni starten de inschrijvingen voor de opvang in het IBO op woensdagnamiddag tijdens het komende schooljaar.

Nieuwe openingsuren voor Begijntjesbad tijdens de zomervakantie

Het Begijntjesbad is in juli en augustus elke dag open van 9 u tot 17 u. De wildwaterbaan is ook elke dag open vanaf 10 u tot 17 u.

Eerder al werd aangekondigd dat er door een nijpend redderstekort aanpassingen nodig zijn aan de openingsuren van het Begijntjesbad. Toch kiest de gemeente ervoor om tijdens de zomervakantie een zo breed mogelijke openingstijd aan te bieden. We zijn daarom elke dag open, maar wel in weekendmodus.

In de zomervakantie is de wildwaterbaan heel populair bij zowel groepen (verenigingen, sportkampen, speelpleinen) als bij individuen en gezinnen. Daarom vindt de gemeente het belangrijk dat ze de baan elke dag zo veel mogelijk kan open houden.

Nieuwe fase wegeniswerken Den Heurk

De wegeniswerken rondom de sporthal gaan een nieuwe fase in. Vanaf volgende week 18/04 verplaatst de werkzone zich naar de Heurkstraat waardoor de huidige parkingtoegang aan de Heurkstraat onbereikbaar wordt. De parking is dan enkel nog toegankelijk via de ingang aan de kant van de atletiekpiste. Zie onderstaande plan:

toekomend verkeer

Wij raden toekomend verkeer aan om te komen via de Loensdelleweg (Ter Nood).

wegrijdend verkeer

Wegrijdend verkeer kan enkel via de Speelberg.

Indien je gewoon je kinderen komt afzetten, kan dit zeker ook via de  Daloensdelle (bereikbaar via Terhulpensesteenweg), waar je het kleine wandelpadje tot aan de sporthal kan volgen.

De werken zullen in principe nog duren tot en met 5 mei 2017. Onvoorziene omstandigheden of weerverlet kunnen er wel voor zorgen dat deze termijn verlengd wordt.

Wildwaterbaan Begijntjesbad tot eind juni enkel open op zondag

Door allerlei omstandigheden kampt het zwembad momenteel met een tijdelijk tekort aan redders. Om dit op te vangen zal  de wildwaterbaan vanaf heden tot eind juni enkel open gaan op zondag.

De algemene openingsuren van het Begijntjesbad wijzigen niet. Activiteiten zoals clubzwemmen, schoolzwemmen en privélesjes kunnen gewoon blijven doorgaan. Ook voor bezoekers die baantjes komen trekken verandert er niets. De meest recente informatie over de openingsuren kan je altijd terugvinden op deze website of op onze Facebookpagina.

Het Begijntjesbad blijft nog op zoek naar extra reddend personeel (op interim of vaste basis). Beschik je over een diploma ‘Hoger Redder’ en heb je interesse? Neem dan contact op met het Begijntjesbad via begijntjesbad@overijse.be of 02/686.90.20.

465.000 euro subsidies voor renovatie Begijntjesbad

Vlaanderen maakt 465.000 euro vrij voor de renovatie van het zwembad in Overijse. De gemeente krijgt die subsidie op basis van een ijzersterk subsidiedossier.

De Vlaamse minister van Sport lanceerde in juni vorig jaar nog een oproep aan steden en gemeenten om subsidiedossiers voor renovatie van zwembaden  in te dienen. Ook Overijse diende een dossier in en werd samen met 36 andere aanvragen beoordeeld. Lees meer.

Kris Bosmans pakt brons op World Cup Emmen

G-wielrenner en ‘Sporttrofee van het jaar’ Kris Bosmans  uit Overijse pakte zondag een bronzen medaille op de World Cup Para-Cycling in het Nederlandse Emmen.

Op drie ronden van het einde ontsnapte Diederick Schelfhout, de Belgische teamgenoot van Kris, samen met de Ier Clifford. De twee sloegen een gat en de 36-jarige Bosmans stopte af in het peloton. De renner van sportclub Feniks won de sprint om de derde plaats. Schelfhout werd tweede na Clifford.

Bosmans kan nu met vertrouwen toewerken naar het WK in Pietermaritzburg (Zuid-Afrika) eind augustus. Kris Bosmans won vorig jaar nog zilver in de wegrit op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

Wie wint de 'Sporttrofee van het jaar 2016' van Sportraad Overijse? Stem hier.

wiewintdesporttrofeevanhetjaar2016

Bosmans Kris                             Dehertogh Linda                              Pé Alicia

Deze inwoners van Overijse werden door de raad van bestuur van de sportraad genomineerd voor de ‘Sporttrofee van het jaar 2016’. Deze prestigieuze trofee zal voor het eerst uitgereikt worden op de kampioenenhulde van de gemeente Overijse op 27 januari 2017 vanaf 20u in GC De Bosuil. De raad van bestuur koos daarmee duidelijk voor sporters die ook internationaal in hun sport hebben uitgeblonken in het jaar 2016.

Slechts een van deze 3 kandidaten zal de prestigieuze sporttrofee in de wacht slepen en jullie kunnen dit mee bepalen via deze online stemming. Klik hier voor het volledige reglement.

Kris Bosmans behaalde op de Paralympische Zomerspelen 2016 in Brazilië (Rio De Janeiro)  een zilveren medaille in de wielerwegrit en hij werd ook nog zevende op de 3 km achtervolging en tiende in de 1km tijdrit in de categorie C1-2-3. Daarbovenop werd Kris ook nog dubbel Belgisch kampioen (wegrit + tijdrit), won hij de Belgische manche van de wereldbeker te Oostende en haalde hij een 4de plaats op de wereldbeker te Bilbao (Spanje).

Linda Dehertogh behaalde op de Special Olympics in Nederland (Nijmegen) 2 gouden medailles in het bocce: goud in de categorie ‘Bocce-dubbel’ en goud in de categorie ‘Bocce-team’.

Alicia Pé behaalde op de wereldkampioenschappen in Italië (Carrara) 2 gouden medailles in de gevechtsport karate: goud in de categorie ‘Light Contact’ en goud in de categorie ‘Kumite Karate’. Bovendien werd ze ook nog vice-wereldkampioen kickboxing  in de categorie ‘Semi-contact’.

kris-bosmans

alicia-pe

User comments

Inschrijvingen “Overijse Tafeltennist” zijn open

Vanaf februari kan je inschrijven voor “Overijse Tafeltennist”.

Overijse tafeltennist

Deze 5-delige lessenreeks voor 16+ en volwassenen start op zaterdag 18 maart van 10.45u tot 12u in sporthal Lipsius (Sint-Martinuscolege Waversesteenweg). Voor meer info kan je hier terecht.

Schrijf je hier in voor de reeksen van “Overijse Sport” 2017:

  • Overijse Tafeltennist: inschrijvingslink
  • Overijse Loopt de 20km van Brussel: volzet !
  • Overijse Zwemt – leren zwemmen: 0-25m: inschrijvingen afgesloten
  • Overijse Zwemt – beter leren zwemmen: 25-250m: inschrijvingen afgesloten
  • Overijse doet aan Aquaspinning: volzet !

Tarievenwijziging zwembad

Afb.prijskaart_tarieven

Vanaf 1 september 2016 worden de tarieven van het zwembad aangepast. Naast de prijswijzigingen introduceert het Begijntjesbad ook de nieuwe 100 beurtenkaart! Meer weten? Dat kan! Deze link brengt u naar de pagina met onze nieuwe tarieven!