Maxime Hordies wint Sporttrofee van het jaar 2019

De gemeente Overijse huldigt jaarlijks zijn verdienstelijke sportbeoefenaars en sportkampioenen. In aanwezigheid van burgemeester Inge Lenseclaes en presentator Lennart Segers werden de laureaten van sportjaar 2019 op vrijdag 24 januari gehuldigd  in het gemeenschapscentrum De Bosuil.

Maxime Hordies (wereldkampioen handbike)

Mooie winnaar

Er waren ook dit jaar weer 3 sterke kandidaten voor de hoofdprijs: de  ‘Sporttrofee van het jaar 2019’ van Sportraad Overijse. De jury van Sportraad Overijse en de uitslag van de publieksstemming duidden Maxime Hordies (23 j) aan als winnaar voor gevechtsportster Alicia Pé en triatleet Christophe De Keyser. Maxime behaalde in 2019 maar liefst 2 medailles op de wereldkampioenschappen paracycling-handbike: goud op de wegrit en zilver in de tijdrit. Op de erelijst volgt hij Kris Bosmans, Alicia Pé en Céline Coppieters op.

Einduitslag 2019 – Sporttrofee van het jaar

  1. Maxime Hordies – 78 punten
  2. Alicia Pé – 65 punten
  3. Christophe De Keyser – 57 punten

Maxime Hordies was de beste in de eerste jury-ronde met 48 punten voor Christophe De Keyser (37 punten) en Alicia Pé (15 punten). De tweede publieksronde werd gewonnen door Alicia Pé (437 stemmen – 50 punten) voor Maxime Hordies (304 stemmen – 30 punten) en Christophe De Keyser (132 stemmen – 20 punten). Dit resulteerde in de spannendste einduitslag van de laatste 4  jaar met Maxime Hordies als winnaar. Er werden trouwens meer dan 800 publieksstemmen uitgebracht wat een record is.

Vele laureaten

Categorie per categorie werden ook de andere aanwezigen op het podium geroepen en kregen ze uit de handen van Druivenambassadrice Greet Dewit en vice-Druivenambassadrice Kimberly Michiels een mooie handdoek met het opschrift “Ik ben een Overijse-Sport kampioen”. In totaal waren er meer dan 300 laureaten uit de vele sportclubs die Overijse rijk is. Je kan hier  de lijst met alle individuele laureaten en ploeglaureaten terugvinden.

De gemeente Overijse feliciteert nogmaals alle laureaten en  de vertegenwoordigers van de verschillende sportclubs en dankt ook iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan deze kampioenenhulde.

Voor fotomateriaal kan je terecht op de Sporeo-Facebookpagina.

 

Atletiekpark Den Heurk

Heb jij al kennisgemaakt met ons atletiekpark? Bekijk ons filmpje om hiervan een glimp op te vangen… en ga zeker ook ter plaatse eens een kijkje nemen!

 

Kampioenenhulde: Sporttrofee van het jaar

Céline Coppieters wint ‘Sporttrofee van het jaar 2018’Op vrijdag 24 januari 2020 organiseert onze gemeente haar jaarlijkse kampioenenhulde! Hierbij worden de sportprestaties van inwoners en sportverenigingen van Overijse bekroond. Ook de ‘Sporttrofee van het jaar‘ maakt hiervan deel uit.

Deze prestigieuze trofee gaat naar een individuele sportman, -vrouw of -ploeg uit Overijse die het afgelopen jaar uitzonderlijke sportieve prestaties heeft geleverd. Wielrenner Kris Bosmans, gevechtsportster Alicia Pé en kartingkampioene Céline Coppieters gingen al met deze trofee aan de haal.

Overijse Sport 2019 - 2020

Heb je zin om te sporten maar je kan je maar een kleine periode vrijmaken? Is een echte sportclub niets voor jou? Hou je van afwisseling? Wil je de nieuwste trends in het sporten eens uitproberen? Dan is ‘Overijse Sport’ iets voor jou, want je kan ‘proeven van sporten in 5 lessen’!

In de meeste sportreeksen leer je in 5 lessen de kneepjes van het vak en werk je tegelijkertijd aan je conditie, motoriek en spierversteviging. Het sociale aspect en plezier zijn nooit ver weg.

Ontdek hier het aanbod voor het schooljaar 2019 – 2020. Voor de eerstvolgende reeksen kan je nu al inschrijven in onze webwinkel!

Welkom in de hipste sportclub van Overijse!

Sportbalie verhuist naar bib vanaf 3 december

Onze sportbalie verhuist vanaf 3 december 2018 van het Begijntjesbad  naar de Bib  tijdens de renovatiewerken van het zwembad.
 
Je kan aan de sportbalie in de bib terecht voor:
– inschrijvingen voor sport- en vrijetijdsactiviteiten
– uitlenen van sleutels voor sportaccommodatie
– uitlenen projectiemateriaal
Voor andere specifieke vragen maak je best een afspraak met onze medewerkers op 02/686 90 20 of sportdienst@sporeo.be.