Kubbploeg Tigerlifting Overijse

Kubbploeg Tigerlifting Overijse is een vriendengroep uit Overijse die vier jaar geleden is opgericht.

We spelen ongelooflijk graag kubb en proberen iedereen warm te maken voor het kubbspelletje.

Maar wat is eigenlijk kubb

Kubb is een buitenspel met als doel het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien. Het woord "Kubb" betekent "houten blok" in het Gotlands dialect van het Zweeds. Kubb kan kort worden omschreven als een combinatie van bowling, petanque en schaken.

Zie ook www.kubbspel.be voor meer info.

Ook is onze ploeg aangesloten bij de kubbfederatie (www.kubbfederatie.be)

We proberen één keer per maand een tornooi te spelen met als hoogtepunt elk jaar het BK kubb. Dit jaar doen we ook mee aan het EKC (Europees kampioenschap)

De voorbije vier jaar zijn we er iets meer bedreven in geworden en dat is ook te merken aan onze plaatsen op het BK. Vorig jaar zijn we 44ste van België geworden.

Buiten het zelf spelen van kubb is het organiseren van een eigen kubbtornooi ons belangrijkste evenement. De voorbije twee jaar waren een succes met het eerste jaar 16 ploegen en het tweede jaar 20 ploegen. Dit jaar streven we naar 24 ploegen.

In de loop van het jaar zullen er op kamp kwadraat ook enkele oefensessies komen om eens te kubben en hopen we zo mensen te overtuigen van het kubbspel want kubb = fun!!

Contact en informatie

Tom Gysegom (voorzitter)

0497863302

tomgysegom@yahoo.com

 

 

Comments are closed.