Sportclub Druivenstreek: voetbal, omnisport, zwemmen

Sinds 1974 hebben jongeren en volwassenen met een mentale handicap de mogelijkheid om enkele uurtjes per week te sporten met de Sportclub Druivenstreek.

Vele vrijwilligers, ouders en vrienden zorgen voor het verder bestaan van de club die een vijftigtal leden telt.

In het dagelijkse leven vertoeven de gehandicapten in het buitengewoon onderwijs, in een beschutte werkplaats, in een dagcentrum of thuis.

Sport betekent voor de meesten een welgekomen afwisseling.  Het geeft hen de kans om meer te geloven in hun eigen kunnen, wat hen helpt in hun verdere ontplooiing en sociale integratie in een gewone leefomgeving.

In de Sportclub Druivenstreek heerst een aangename familiale sfeer waar iedereen zich goed bij voelt en vriend is van iedereen.

Dinsdagavond tussen 19 en 20 uur is er in de sporthal St-Martinus een training OMNISPORT wat vooral lichaamsbeweging inhoudt.

Op woensdag wordt er tussen 16u30 en 17 u 30 uur gezwommen in het Begijntjesbad.

Eveneens op woensdag wordt tussen 18 en 19 uur in de sporthal Den Heurk training gegeven voor ZAALVOETBAL.

Atleten die de training regelmatig bijwonen krijgen de kans om deel te nemen aan de Special Olympics Belgium, een sportevenement dat jaarlijks plaatsvindt tijdens het hemelvaartweekend.  Onze atleten doen daar mee aan de volgende disciplines: voetbal voor mindervaliden, atletiek, zwemmen, fietsen en aangepaste motorische activiteiten.

Voor meer informatie bezoek onze website www.sportclubdruivenstreek.be.

 

Contact informatie

Lise VanderkelenTel: 0499 34 01 28
Marja LipmanTel: 02 687 37 05

Comments are closed.