Zwangerschapszwemmen

Begijntjesbad zoekt zwangere vrouwen

Elke donderdagavond van 20u00 tot 20u45
(Behalve tijdens schoolvakanties)

Wat is zwangerschapszwemmen ?
Om misverstanden te voorkomen, wijzen wij er uitdrukkelijk op dat zwangerschapszwemmen iets heel anders is dan zwangerschapsgymnastiek. Het zwangerschapszwemmen bestrijkt een breder gebied en is hoofdzakelijk gericht op het onderhouden en verbeteren van de lichamelijke conditie. Het heeft als plezierige bijkomstigheden een ontspannende en sociale functie.
Doordat de activiteiten zich afspelen in het water, biedt dat heel wat specifieke mogelijkheden en zijn andere effecten te bereiken dan bij de zwangerschapsgymnastiek.
Het water geeft een gevoel van volledige ontspanning. Aangezien de meeste oefeningen worden uitgevoerd in sta-diep water, kunt u ook meedoen als u niet of niet goed kunt zwemmen.

Veilig en verantwoordzwangerschapszwemmen
Uit het feit dat steeds meer verloskundigen het zwangerschapszwemmen aanbevelen, mag worden afgeleid dat er sprake is van een zinvolle en verantwoorde activiteit. Zwemmen is zelfs de meest geschikte vorm van sport tijdens de zwangerschap. Zwemmen heeft een gunstige invloed op de bloedcirculatie en heeft een verdiepte ademhaling tot gevolg, waardoor er meer zuurstof opgenomen wordt, wat belangrijk is voor moeder en kind.

In principe kan het zwangerschapszwemmen gedurende de hele zwangerschap worden beoefend. Alvorens met het zwemmen te beginnen lijkt het ons verstandig even overleg te plegen met uw arts

Tarief : U betaalt volgens het normale tarievenplan.

Info : 02/686.90.20.

Comments are closed.