Maxime Hordies wint Sporttrofee van het jaar 2019

Maxime Hordies (23 jaar) is de vierde winnaar geworden van de ‘Sporttrofee van het jaar’ van Sportraad Overijse. Op de erelijst volgt hij Kris Bosmans,  Alicia Pé en Céline Coppieters op. De prestigieuze trofee werd uitgereikt op vrijdag 24 januari 2020 tijdens de Kampioenenhulde Sport van de gemeente Overijse.

De gemeente Overijse huldigt jaarlijks zijn verdienstelijke sportbeoefenaars en sportkampioenen. In aanwezigheid van burgemeester Inge Lenseclaes en presentator Lennart Segers werden de laureaten van sportjaar 2019 op vrijdag 24 januari gehuldigd  in het gemeenschapscentrum De Bosuil.

Sporttrofee 2019 – Overijse
Foto Hans Deveuster

Maxime Hordies (wereldkampioen handbike)

Wereldkampioen handbike

De handbiker met tetraplegie behaalde vorig jaar op het WK paracycling in Nederland zilver in de individuele tijdrit en goud in de wegrit. Maxime Hordies werd zo voor het eerst wereldkampioen op de weg. Voor deze straffe prestaties in 2019 werd hij vrijdag op de Kampioenenhulde Sport beloond met de hoofdprijs.

Na een spannende apotheose was Maxime de beste na optelling van de punten van beide stemrondes (zie onder). Maxime was de beste in de eerste jury-ronde met 48 punten voor Christophe De Keyser (37 punten) en Alicia Pé (15 punten). De tweede publieksronde werd gewonnen door Alicia Pé (437 stemmen – 50 punten) voor Maxime Hordies (304 stemmen – 30 punten) en Christophe De Keyser (132 stemmen – 20 punten). Dit resulteerde in de spannendste einduitslag van de laatste 4  jaar met Maxime Hordies als mooie winnaar. De mooie en originele trofee werd trouwens uitgereikt door Céline Copieters, de winnares van vorig jaar. Er werden meer dan 800 publieksstemmen uitgebracht wat een record is.

Einduitslag 2019 – Sporttrofee van het jaar

  stemronde 1 stemronde 2 totaal
1. Maxime Hordies 48 punten 30 punten 78 punten
2. Alicia Pé 15 punten 50 punten 65 punten
3. Christophe De Keyser 37 punten 20 punten 57 punten

 

Nog 300 andere sportkampioenen

Maxime is met zijn positieve ingesteldheid en zijn enthousiaste persoonlijkheid een gedroomde winnaar. Hij kan een inspiratiebron zijn voor velen. Het publiek kwam te weten dat hij een gedeeltelijke verlamming (tetraplegie – 4 ledematen) opliep door een turnongeval van jaren geleden. Op de Kampioenenhulde zette de gemeente nog zo’n 300 andere verdienstelijke sportbeoefenaars en sportkampioenen uit Overijse in de bloemetjes. Je kan hier de lijst vinden van alle gehuldigde individuele sporters en ploegsporters. De meesten zijn actief in een van de 50 erkende sportclubs die de gemeente rijk is.

Voor fotomateriaal kan je terecht op de Sporeo-Facebookpagina.