Sportieve inhuldiging Atletiekpark Den Heurk – zaterdag 18 mei

met Hans van Alphen!

Het was al even in gebruik, maar op zaterdag 18 mei is ons Atletiekpark eindelijk klaar om officieel ingehuldigd te worden. Op deze dag kunnen jong en oud volledig gratis alle sportieve troeven van ons bijzondere Atletiekpark ontdekken. Ex-Olympiër en 10-kamper Hans van Alphen is special guest.

13u – 15u: gratis atletiek- en fitnessinitiaties met Hans van Alphen

Hoogspringen, polsstokspringen, kogelstoten, speerwerpen, verspringen, startblokken (sprint) kan je uitproberen onder leiding van gespecialiseerde atletiekmonitoren. Hans van Alphen (HvA) komt tips en tricks (en handtekeningen?) geven aan alle deelnemers vanaf 14.00u. Aanvullend worden twee verschillende fitness-initiaties gegeven door professionals: TRX-fitness en Slastix-fitness. Deelnemers die aan minstens 5 van deze 8 sportinitiaties deelnemen, ontvangen een leuk sportgadget. Daarenboven kan je ook de outdoor-fitnesstoestellen in het atletiekpark uitproberen en kunnen de kleinste kinderen zich uitleven op een springkasteel.

15.15u: Jeugdatleten dagen burgemeester en schepenen uit in 3 sportdisciplines

Vanaf 15.15u staat er een ludieke meerkamp op het programma waarin 2 teams van het ZA-Team (jeugdteam en recreantenteam) het opnemen tegen de burgemeester en 2 schepenen in 3 verschillende sportdisciplines. Hans van Alphen is coach van dienst. Kijkplezier verzekerd! Benieuwd wie de winnaar zal zijn?

16.00u: test de atletiekpiste in de ‘uurloop’ (maximaal 30 teams) of geniet van een receptie

Om 16.00u kunnen sportievelingen, joggers en lopers de atletiekpiste inwijden. In teams van maximaal 4 lopers (bij jeugd: 6) dien je in een mega-aflossingswedstrijd in een uur tijd zo veel mogelijk rondjes af te leggen. Je geeft telkens je aflossingsstok door aan de volgende loper uit je team. Het aantal rondjes per team wordt professioneel geregistreerd. Inschrijven dien je ter plaatse te doen vanaf 15.00u. De snelste 3 jeugdteams krijgen een trofee. De allersnelste ploeg én de snelste vrouwenploeg winnen een mand vol lekkers. De jeugdteams t.e.m. 13 jaar starten om 16.00u (max 6 lopers per team – wedstrijd van 30 minuten). De volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar starten vanaf 16.45u (max 4 lopers per team – wedstrijd van 60 minuten). Meer info over deze wedstrijden kan je krijgen via info@zateam.be. Tegelijkertijd zijn er gratis drankjes voor lopers en toeschouwers tijdens een receptie die ook blijft doorlopen na de uurloop.

Inhuldiging beeld Lucien Theys

Lucien Theys was en is een atletieklegende uit de Druivenstreek. Door zijn schitterende palmares (o.a. 2 x Olympische Spelen, winnaar San Sylvestercorrida en Landencross) verdient hij een standbeeld in het Atletiekpark. Om 15.00u wordt zijn standbeeld ingehuldigd. Mis dit moment niet!