Wie wint de ‘Sporttrofee van het jaar 2018’ van Sportraad Overijse?

Op vrijdag 25 januari 2019 wordt opnieuw de Sporttrofee van het Jaar uitgereikt op de Kampioenenhulde Sport van de gemeente Overijse. Breng voor 22 januari 2019 je stem uit op een van de drie supergenomineerden: Alicia Pé, Céline Coppieters  of Kris Bosmans. Stemmen kan je hier.

De publieksstemmen tellen mee voor 50% van de punten. De andere helft van de punten wordt bepaald door de leden van de algemene vergadering van de Sportraad Overijse.

Uit alle ingediende kandidaturen voor de Sporttrofee van het jaar 2018 werden Overijsenaren Alicia Pé, Céline Coppieters en Kris Bosmans door de raad van bestuur van de Sportraad Overijse genomineerd voor deze prijs. Met deze drie supergenomineerden koos de Sportraad voor sporters die in 2018 ook internationaal uitblonken.

Alicia Pé ( 17 j – gevechtssport)

Zij won vorig jaar al de trofee en werd dit jaar opnieuw genomineerd. Alicia won tijdens de wereldkampioenschappen in Italië een zilveren medaille in de discipline karate en een zilveren medaille voor kickboxing.

 

 

 

Céline Coppieters (19j – karting) is nieuw in Overijse, maar laat meteen van zich horen op sportief vlak. Céline behaalde een knappe overwinning op de Grand Prix Karting van Zwitserland. Ze werd ook Belgisch kampioene karting bij de vrouwen en maakte ook een sterk debuut op de 24 uur van Spa-Francorchamps.

 

 

 

 

 

Kris Bosmans (38 j – wielrennen) won de trofee al in 2016 na zijn zilveren paralympische medaille. In 2018 werd hij voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen op de weg en won hij ook de belangrijke wereldbekerwedstrijd in Oostende.