Overijse haalt Vlaamse subsidies binnen voor Atletiekpark Den Heurk

Op 6 juli 2018 werd het subsidiedossier voor het nieuwe atletiekpark Den Heurk goedgekeurd door de Vlaamse Regering.  Met een subsidie van 435.576 euro ondersteunt de overheid de renovatie van het atletiekpark in Overijse. Het subsidiedossier van Overijse kreeg een score van 95%, de allerhoogste score van de 60 ingediende dossiers.

 

Begin dit jaar werden de definitieve plannen voor het nieuwe atletiekpark op Den Heurk goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen. De verouderde atletiekpiste wordt omgevormd tot een multifunctioneel, hoogstaand trainingspark waar sportclubs, individuele sporters en scholen zich in zullen kunnen uitleven.

De gemeente Overijse en Sporeo gingen in op de jaarlijkse oproep van de Vlaamse overheid om een aanvraag voor subsidiëring van bovenlokale sportinfrastructuur in te dienen. De beoordelingscommissie beoordeelde het subsidiedossier voor Den Heurk op basis van vijf selectiecriteria: bovenlokaliteit, bereik, samenwerking, toegankelijkheid en innovatie. Het dossier kreeg de beste score van alle 60 ingediende aanvragen en werd beloond met een score van 95% op deze criteria. De volledige lijst van ontvankelijke dossiers  vindt u hier.

Het dossier van Overijse kreeg de hoge score door onder andere de innoverende aanpak van de nieuwe sportinfrastructuur. Zo wordt op de atletiekbaan een sprinthelling in kunststof aangelegd, een primeur in België. Deze gaat over een lengte van 50 meter omhoog en wordt gecombineerd met een powerhill, een trappenstructuur. De sprinthelling is ideaal om te trainen op sprintsnelheid en kracht.

Deze hoge score vertaalde zich in een subsidiebedrag van 435.576 euro voor atletiekpark Den Heurk, wat ongeveer 1/3 is van de totale investeringskost. De vernieuwingswerken van het atletiekpark startten al in mei 2018 en zullen 120 werkdagen duren.