Renovatiewerken zwembad Overijse

Renovatiewerken Begijntjesbad OverijseVanaf 3 december 2018 sluit het zwembad van Overijse een tijdje de deuren omwille van grondige renovatiewerken.

Het gemeentebestuur van Overijse heeft beslist om na bijna 18 jaar, een grondige renovatie van het zwembad door te voeren. Niet alleen de buitengevels krijgen een grondige opknapbeurt. Maar ook de inkom, de vloeren en de kleedkamers krijgen een volledig nieuw jasje. Bovendien moeten een aantal energetische maatregelen en de vervanging van de verluchtings- en waterbehandelingsinstallatie zorgen voor een Begijntjesbad waar gezondheid en duurzaamheid voorop staan. We kiezen er ook voor om zo te gaan naar een chloor-arm bad.

De duurtijd van de renovatiewerken moet nog definitief vastgelegd worden, maar we rekenen erop om voor de zomervakantie van 2019 terug te heropenen. In die tijd willen wij ervoor zorgen dat de infrastructuur van het zwembad nog meer aan de noden van onze klanten kan tegemoet komen.

Tijdens de duur van de werken kunnen de zwembadbezoekers terecht in de zwembaden van de omliggende gemeenten.

Twee jaar geleden diende de gemeente Overijse een subsidiedossier in bij de Vlaamse Regering, voor de renovatie van de zwemfaciliteiten in de gemeente. Dankzij een ijzersterk subsidiedossier maakt Vlaanderen 465.000 euro vrij voor de renovatie van het Begijntjesbad. De totale kostprijs van de renovatie wordt geraamd op 2 miljoen euro.