Wie wint de 'Sporttrofee van het jaar 2016' van Sportraad Overijse? Stem hier.

wiewintdesporttrofeevanhetjaar2016

Bosmans Kris                             Dehertogh Linda                              Pé Alicia

Deze inwoners van Overijse werden door de raad van bestuur van de sportraad genomineerd voor de ‘Sporttrofee van het jaar 2016’. Deze prestigieuze trofee zal voor het eerst uitgereikt worden op de kampioenenhulde van de gemeente Overijse op 27 januari 2017 vanaf 20u in GC De Bosuil. De raad van bestuur koos daarmee duidelijk voor sporters die ook internationaal in hun sport hebben uitgeblonken in het jaar 2016.

Slechts een van deze 3 kandidaten zal de prestigieuze sporttrofee in de wacht slepen en jullie kunnen dit mee bepalen via deze online stemming. Klik hier voor het volledige reglement.

Kris Bosmans behaalde op de Paralympische Zomerspelen 2016 in Brazilië (Rio De Janeiro)  een zilveren medaille in de wielerwegrit en hij werd ook nog zevende op de 3 km achtervolging en tiende in de 1km tijdrit in de categorie C1-2-3. Daarbovenop werd Kris ook nog dubbel Belgisch kampioen (wegrit + tijdrit), won hij de Belgische manche van de wereldbeker te Oostende en haalde hij een 4de plaats op de wereldbeker te Bilbao (Spanje).

Linda Dehertogh behaalde op de Special Olympics in Nederland (Nijmegen) 2 gouden medailles in het bocce: goud in de categorie ‘Bocce-dubbel’ en goud in de categorie ‘Bocce-team’.

Alicia Pé behaalde op de wereldkampioenschappen in Italië (Carrara) 2 gouden medailles in de gevechtsport karate: goud in de categorie ‘Light Contact’ en goud in de categorie ‘Kumite Karate’. Bovendien werd ze ook nog vice-wereldkampioen kickboxing  in de categorie ‘Semi-contact’.

kris-bosmans

alicia-pe

User comments